

Στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, τα Κέντρα Δυσλεξίας Παυλίδη λειτουργούν ως εξειδικευμένος οργανισμός που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Η βασική μέθοδος που εφαρμόζεται βασίζεται στην πρωτοποριακή Μέθοδο Παυλίδη, προϊόν άνω των 44 ετών διεθνούς κλινικής και ερευνητικής εμπειρίας του Καθηγητή Γεωργίου Θ. Παυλίδη σε κορυφαία πανεπιστήμια στην Αγγλία, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το διαγνωστικό «Τεστ Παυλίδη» φέρει διεθνείς πατέντες στην Αμερική, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Αγγλία, γεγονός που επισφραγίζει την επιστημονική του αξία. Η τεχνολογία Παυλίδη έχει υιοθετηθεί από σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Harvard και το Columbia. Η προσέγγιση στηρίζεται στην εξατομίκευση των προγραμμάτων, με δυναμική προσαρμογή στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου, αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα και εργαλεία.
Έρευνες δείχνουν πως η συγκεκριμένη μέθοδος αποδεικνύεται 6 έως 8 φορές πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές. Δίνεται έμφαση στη βελτίωση της ανάγνωσης, της ορθογραφίας και της αυτοπεποίθησης. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, διαχείριση ΔΕΠΥ, αναπτυξιακών διαταραχών και ζητημάτων συμπεριφοράς, με κύριο σκοπό την ενδυνάμωση για πιο αποδοτική μάθηση και καθημερινότητα.
| Δικτυακός τόπος | Αριθμός των αξιολογήσεων | Αξιολόγηση |
|---|---|---|
| 4 | 5.0 / 5 | |
| 6 | 5.0 / 5 |